Trivselregler

Här finns allmänna riktlinjer och information om våra gemensamma utrymmen t.ex. tvättstuga.

 

RIKTLINJER

För att underlätta för förening och medlemmar är varje medlem skyldig att:

• omedelbart underrätta styrelsen om det inträffar vattenläckage, skada på eller stopp i avloppsledningar. Om det är akut, kontakta rörmokare eller annan sakkunnig. 

• ta hänsyn till grannar och respektera att mellan kl. 22:00 och 06:00 ska inga störningar förekomma (bl.a. hög musik, flytt av bohag, spring och skrik i trapphus och liknande)

• inte lämna dörrar eller fönster i lägenheten öppna vintertid, så att skada kan orsakas på vatten- eller värmeledningar

• hjälpas åt att hålla fastigheten och dess utrymmen i gott skick t.ex. se efter tvättstugan och städa upp efter att den nyttjats, inte lämna något i gångarna kring förrådsutrymmen i källaren och heller inte lämna något avfall utanför soptunnorna i soprummet.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I huset finns gemensamma utrymmen. Dessa utgörs av entré, trapphus, trapphusbalkonger, tvättstuga, övernattningsrum, gemensamhetslokal, källarförråd, wc, bastu och soprum. Även gården är ett gemensamt utrymme med sittplatser och cykelställ. Bostadsföreningen sköter förvaltningen av dessa.

De råd och tips som gäller för din egen bostad gäller lika mycket de gemensamma utrymmena.

• Släck lampor i rum där ingen befinner sig.

• Håll nere temperaturen.

• Var sparsam med varmvattnet.

• Använd miljömärkta tvätt- och rengöringsmedel.

Städning av trapphus

Vid synpunkter på städningen kontakta styrelsen, som vidare sköter kontakt med städfirman. Städning sker i nuläget två gånger i veckan vintertid och en gång i veckan på sommaren.

Tvättstuga

Tvättstugan är endast till för föreningen och dess medlemmar och endast den som skrivit upp sig på listan får tvätta. Detta innebär att även om det är ledigt när du kommer ner så ska ditt namn och lägenhetsnummer skrivas in på den aktuella tiden.

Den som har bokat ett tvättpass och inte påbörjat tvättningen senast 60 minuter in på passet har förbrukat sin rätt till tvättpasset. Annan bostadsrättsinnehavare kan då boka och utnyttja tvättpasset.

Obs! Efter det att man tvättat klart ska golv och samtliga maskiner rengöras. Sopa och våttorka golvet, torka av maskinerna med trasa och rengör filter.

Städutrustning finns i tvättstugan och skall bara användas där. Huvudströmbrytarna ska inte stängas av efter avslutat tvättpass. 

Utrustningen i tvättstugan införskaffades 2007 och består av två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Vid problem med utrustningen, vänligen kontakta styrelsen.

Bastu

Bastun är endast till för föreningen och dess medlemmar och endast den som skrivit upp sig på listan utanför bastun får använda den. 

Obs! Innan ni lämnar bastun ska golv, dusch och lavar rengöras.

Övernattningsrum

Bf Munin 37 u.p.a. har ett övernattningsrum på 15 mi källaren som föreningens medlemmar och gäster kan nyttja mot en avgift om 250 kr/dygn. Rummet har två bäddar och möjlighet till extrabädd. TV och bredbandsuppkoppling finns. Utanför rummet finns wc, dusch, bastu, samt pentry.

Bokning görs via mejl till anita.savstrom@gmail.com med kopia till munin37@gmail.com. Anita sköter också ut- och inlämning av nyckeln till uthyrningsrummet. 

Den som bokat ansvarar för att rummet, toalett och dusch återlämnas i renstädat skick. Kostnaden läggs på nästkommande månadsavgift. 

Källarförråd

Varje lägenhet har ett eget förråd i källaren. Ingenting får förvaras utanför det egna förrådsutrymmet. Detta för att främja allas trevnad och framkomlighet, men även av säkerhetsskäl såsom brandrisk och risk för ohyra. 

Obs! Kläder får inte förvaras hängande utan ytterhölje p.g.a. skadedjursrisk då skadedjur som vägglöss har ökat markant under senare år. Många förvaringsutrymmen har också stora problem med mal som äter hål i kläder och möbler, då dessa förvaras öppet utan något skydd.

Vid eventuellt tillfälligt behov av förvaring finns extra förråd att hyra. Kontakta styrelsen.

Soprum

Soprummet ligger på entréplan till vänster om porten. Det är endast avsett för hushållssopor i förslutna plastpåsar, samt matavfall. Soporna hämtas en gång per vecka och matavfallskärlet töms en gång i veckan

Matavfall ska sorteras enligt informationen om sortering som finns på Stockholm Vatten och Avfalls hemsida: https://www.stockholmvattenochavfall.se/matavfall/  När påsen fylls upp till linjen så lägger man den i matavfallskärlet i soprummet. När dina påsar är slut finns det nya att hämta i soprummet.

OBS: om vi inte sorterar enligt reglerna då kommer dem inte att hämta upp vår matavfall.

Källsortering

För att minska sopmängden och återvinna så mycket material som möjligt bör vi källsortera. Som hjälp för detta finns källsorteringen vid busshållplatsen mot Sveaplan. Eftersom en speciell behållare för miljöfarligt avfall saknas lämnar du det på återvinningscentralen. Läkemedel ska återlämnas till apoteken.